Ubytování a stravování
Celková kapacita zařízení je 145 lůžek. Naši klienti mají k dispozici 119 jednolůžkových a 13 dvoulůžkových pokojů. Převážná část pokojů má vlastní sociální zařízení, část pokojů má společné sociální zařízení s vedlejším pokojem. U některých jednolůžkových pokojů je k dispozici balkón.
- elektrická polohovatelná postel s hrazdičkou,
- noční stolek,
- šatní skříň s uzamykatelným trezorkem,
- jídelní stůl,
- 2 židle,
- křeslo,
- věšák,
- skříňka na boty,
- komoda,
- lampička,
- signalizační hodinky.
Pokoje si klienti mohou vybavit svými osobními věcmi, po předchozí domluvě i elektrospotřebiči a dalším drobným nábytkem. Zařízení také disponuje společnými prostory, jako jsou klubovny, jídelna, zázemí kavárničky, pergola a zahrada, které mohou naši klienti dle libosti využívat.
Stravování
Strava je v domově poskytována v souladu se zásadami správné výživy. Je přizpůsobena věku, potřebám, chuťovým preferencím a zdravotnímu stavu klientů. Dle aktuálního stavu klienta se snažíme přizpůsobit jídelní lístek co nejvíce individuálně, pokud je to možné. Klienti se mohou stravovat jak v soukromí svých pokojů, tak ve společné jídelně či klubovnách na jednotlivých patrech.
Domov pro seniory poskytuje celodenní stravování v rozsahu: snídaně, svačina, oběd, svačina a večeře. Druhá večeře je podávána klientům s onemocněním diabetes mellitus.
Na základě indikace lékaře či přání klienta je připravována dieta racionální, diabetická a dieta šetřící v různých kombinacích. Ostatní speciální diety (bezmléčná, při dně, redukční, bez soli atd.) jsou poskytovány po domluvě dle provozních možností zařízení. Nutriční terapeut dohlíží na správné technologické postupy jednotlivých diet a dodržování systému HACCP.
Stravu je možné upravit do mleté formy či mixované. Klientům s výživovými sondami (NGS, NJS, PEG, PEJ) a tekutou dietou je podávána speciální sondová výživa dle předpisu a indikace nutričního lékaře.
Jídelní lístek je každý měsíc sestavován nutriční terapeutkou ve spolupráci se stravovacím úsekem. Jsou zařazována tradiční i nová jídla. Jednou ročně je zjišťována spokojenost klientů se stravou pomocí dotazníkového šetření. Podněty či připomínky je možné podávat denně přímo nutriční terapeutce na oddělení.